E2r

Hvordan mette jord for stueplanter

Planter trenger sol og vann for å vokse

Planter trenger sol og vann for å vokse. Søn er nødvendig for fotosyntese mens vannet er nødvendig for å opprettholde anleggets hydrering. Hvis stueplanter er godt eksponert for sol, sjekk om de er også vannrik. Kontrollere jord for å se om det er mettet er en klok ting å gjøre for å sjekke vannstanden. Men hva er mettet jord, likevel?

Mettet jord er når jordpartikler eller porer er vannfylte

Mettet jord er når jordpartikler eller porer er vann-fylt, enten permanent eller midlertidig. Mette jorda er svært viktig når det er vekstsesong for planter. De fleste stueplanter trenger en uke eller mer av metning å være sunn eller i det minste overleve.

Holde jorda mettet er et must når du tar vare på stueplanter. Aldri la din favoritt planter lever uten mettet jord spesielt i vekstsesongen. Her er hvordan du kan mette jord:

Sjekk jorda

Hvordan mette jord for stueplanter. Planter trenger sol og vann for å vokse.
Hvordan mette jord for stueplanter. Planter trenger sol og vann for å vokse.

Sjekk jorda. Du trenger ikke å mette en allerede mettet jord. Så før du mate stueplanter litt vann, bedre sjekke jorda. Det er mange måter å gjøre dette. Du kan veie anlegget og om det er tyngre enn vanlig, må den ha mettet jord. Eksperter kan enkelt gjøre dette ved å trykke på potten. Gjennom lyd, vil de vite om jorda er tung eller ikke.

Nå, hvis jorda er fortsatt mettet, trenger du ikke å vanne det lenger. Du vil bare drepe stueplanter. For mye vann vil føre til dreiing av grønt løvverk til gult og råtnende av røtter. Sopp kan utvikle snart og blader vil begynne å falle av.

Mest mettet jord vil holde på den måten for mer enn en uke

Mest mettet jord vil holde på den måten for mer enn en uke. Det kan være både kortere og lengre, avhengig av været. Bedre sjekke stueplanter gang i blant for å sørge for at de har nok mettet jord å leve med.

Mettet jord er når jordpartikler eller porer er vannfylte. Mest mettet jord vil holde på den måten for mer enn en uke.
Mettet jord er når jordpartikler eller porer er vannfylte. Mest mettet jord vil holde på den måten for mer enn en uke.

Vanne jorden. Dersom anlegget er ikke tung og jorda er åpenbart tørket, så er det på tide å vanne det. Dette er din måte å mette jorda. Ikke vann for mye, skjønt. Vann bør bare være tilstrekkelig til å holde jorden våt eller litt fuktig med vann. Noen planter vil kreve mer vann, skjønt. Det er bedre å sjekke hva planten trenger før du prøver å mette jord.

Holde jorda mettet vil føre til sunnere planter

Holde jorda mettet vil føre til sunnere planter. Men som nevnt, vil for mye metning bare drepe planten. Du kan sikre dette vil ikke skje ved å ha en god drenering system for plantene. For pot-plantet, sjekk om potten har drenering under den. Hvis ikke, bør du gjøre noen hull på potten bunnen. Du kan bruke sand som base før du legger i plantens jord. Sanden vil ta seg av det overskytende vann, holde jorda godt mettet.

Mer enn mette jord

Mer enn mette jord, bør du likevel gjøre andre ting for stueplanter å sikre deres sunnhet. Gjødsling jorda, noe som gjør at de vil ha nok solskinn, og forberede dem for all slags vær endring er alle må-gjort. Ikke bekymre deg hvis alle disse virke som kjedelige jobber. Hardt arbeid vil alltid bli belønnet med sunne planter som vil vokse blomster, frukt, grønnsaker, eller bare mer løvverk å forskjønne hagen din.