E2r

Hvordan lagre kjøtt

Kjøtt gir et ideelt miljø for bakterievekst

Kjøtt gir et ideelt miljø for bakterievekst, som deretter kan føre til svinn og mat forurensning. Det er derfor det er nødvendig å koke kjøttet umiddelbart ved kjøp. Men hvis du bestemmer deg for å lage det senere, er riktig lagring kalles for. Riktig kjøtt lagring bidrar til å bevare kjøtt friskhet, smak og næringsstoffer. Her er noen tips om kjøtt lagring.

Hvordan lagre kjøtt. Legg merke til temperaturen.
Hvordan lagre kjøtt. Legg merke til temperaturen.

  • Forbered kjøttet. Enten du har tenkt å kjøle eller fryse kjøttet, er innpakningen viktig å forsegle kjøttet er friskhet og beskytte den mot mulig forurensning. Plast wrapper og aluminiumsfolie blir ofte brukt for dette. Men hvis du bestemmer deg for å fryse kjøttet, sørg for å doble brytes for å hindre fryser brenne. Fryser brenne er forårsaket av alvorlig dehydrering og resultater i farge og smak endringer. Når innpakning, sørg for å tett dekke kjøttet. Det bør ikke være luftlommer der isen kan danne.
  • Legg merke til temperaturen. Når kjøle kjøtt, sørg for å holde temperaturen på rundt 35 ° C, og når frysepunktet, må temperaturen være ca -10 ° C. Husk å alltid sjekke temperaturen for å holde kjøttet frisk.
  • Kjenn lagring varighet. Nedkjølt kjøtt kan vanligvis vare i bare 1-4 dager. For eksempel kan kjøttdeig være nedkjølt for bare to dager, mens biff kan vare i rundt fire dager. Frosset kjøtt, tvert imot, kan vare i måneder. For eksempel kan frossen kjøttdeig vare i seks måneder. Fjærkre, på den annen side, kan lagres i fryseren i fire måneder. I mellomtiden kan bearbeidede kjøttprodukter generelt lagres i en måned. Lagring varighet er vanligvis angitt på pakken.
  • Merke kjøtt. For å sikre at du ikke holde kjøttet lenger enn du skal, vil det være best å merke kjøttet pakke med lagring dato. Dette gjelder spesielt hvis du er iskaldt kjøtt. Sørg for å bruke en ikke-vaskbart markør og å sette merkelapp på det mest fremtredende del av pakken.
  • Riktig lagring kokt kjøtt. Hold kokt kjøtt i en liten beholder og sørg for å forsegle den med lokk eller plastfolie. Ikke plasser beholderen nær rått kjøtt for å hindre forurensning. Fryse kokt kjøtt hvis du har tenkt å lagre den for en lengre periode.
  • Unngå overbefolkning ditt kjøleskap eller fryser. Luftsirkulasjon er viktig å holde kjøttet frisk og smakfull. Det er derfor det er nødvendig å være nok plass i kjøleskapet eller fryseren. Hvis det er ganske pakket, ordne containere og pakker på en måte som vil skape rom, eller enda bedre, bruk space-saver beholdere.
  • Vaske hendene grundig. Før og etter håndtering rått kjøtt, sørg for å vaske hendene med antibakteriell såpe og vann for å hindre spredning av bakterier. De kjøkken verktøy du brukte i utarbeidelsen av kjøtt bør også rengjøres grundig. Disse inkluderer kniv og skjærefjøl. Ikke glem benken også.


Selv om riktig oppbevaring kan holde kjøtt frisk, er det best å lage det så snart som mulig. Ikke la kjøtt å bo i kjøleskapet eller fryseren for en lang periode.