E2r

Hvordan lage lettere å stryke

Stryking er en husholdning ork som få mennesker liker

Stryking er en husholdning ork som få mennesker liker. En strykes og rynkefri skjorte eller bluse, derimot, er fortsatt et must for arbeid og på kontoret. Noen klær vil også vare bedre når de er strykes nå og da. Her er måter å gjøre stryke en enklere oppgave for deg

Vasking

Hvordan lage lettere å stryke. Tørking.
Hvordan lage lettere å stryke. Tørking.

Vask. Easy strykeøkt begynne med hvordan du vasker klærne dine. Sørg for at du følger instruksjonene i etikettene på klær. Ellers vil klærne bli grov og uhåndterlig, som vil gjøre stryke enda vanskeligere. Justere vanntemperaturen, vaskemaskin syklus, og vaskemiddel bruk etter behov, slik at klærne vil holde seg myk og lett å stryke.

Tørking. Når klærne er vasket, sørg for å ikke fullt ut tørre klær. Snev av fuktighet som er igjen på klærne betyr at stoffet vil fortsatt være lett å stryke. Det vil også spare deg fra behovet for å damp klærne for å få dem til å stryke ut lett. Dessuten vil rynker bare dannes på klær når den har tørket ut og en viss periode av tid har satt rynker i en permanent press. Når klærne er fortsatt litt fuktig, vil rynkene ennå ikke danne.

Sortering

Sortering. Sortere klær stykker etter varme temperaturen. Dette vil tillate deg å jobbe deg oppover, fra klær stykker som krever bare et minimum av varme, til de som trenger en svært varmt jern. Ved å begynne stryking fra laveste varme innstillingen, er du også minimere muligheten for glohet klærne. Syntetiske fibre er spesielt sårbare for smelting under stryking.

Stryking er en husholdning ork som få mennesker liker. Sortering.
Stryking er en husholdning ork som få mennesker liker. Sortering.

Liten først. Når du har begynt stryking, være sikker på at du stryker klærne start fra de minste delene først. Disse er vanligvis områdene mellom knappene, snipp og mansjetter. De små deler er også noen av de vanskeligste delene av kle stykker. Når de små delene er ferdig, vil de større områdene trenger bare en kjøre gjennom. Bortsett fra begynnelsen med de minste delene, være sikker på at du stryker stoffene i en langsgående retning for å minimere forvrengning på klærne.

Stivelse og vann. En annen teknikk for å fjerne vanskelige skrukker i klær er å bruke vann. Dryss noen dråper vann eller bruk en aerosol vannspray å fukte klær stykker før stryking. For å gjøre det lettere å stryke, kan du brette klær og la disse avkjøles i kjøleskapet i en time før stryking. For en langvarig skarp finish, kan du legge til et par teskjeer av stivelse på vannet du bruker til å spraye klær stykker. Du kan også legge til stivelse på siste skylling for klærne.

Pass på at du bare stryke stykker som faktisk krever stryking

Pass på at du bare stryke stykker som faktisk krever stryking. Klær som ikke egentlig har skrukker trenger ikke stryking, og konstant bruk av varme på stoffet kan bare svekke fibrene. Til slutt gjør stryke mye mer moro ved å lytte til en ny musikk album. Du kan også angi strykebrettet nær fjernsynet, slik at du kan stryke klærne dine mens du ser en film.