E2r

Hvordan klippe en rett linje med en ruter

En ruter er et verktøy som brukes for uthule områder inne i en trebit. Sammenlignet med en sag, kan en ruter brukes til å arbeide i små, trange rom. Mens den primære bruk for en router er å "flukt" en overflate, kan du også bruke den til å skjære linjer. Dette kan være spesielt nyttig i tilfeller der du ikke har et bord eller roterende sag på hånden.

Dette trenger du:

  • Router
  • Fres
  • Klemmer
  • Planke av tre (valgfritt)
  • Snekker torg
  • Målebånd
  • Blyant
  • Sikkerhetsutstyr

Måle. Det første du trenger å gjøre er å gjøre målinger. Først, ta et målebånd og måle avstanden fra ytterkanten av ruteren guide til ruteren bit i sentrum. Du vil trenge å oppveie din måling av denne avstand, så du skal skjære en rett linje mot en guide. Ta oppmerksom på denne målingen.

Hvordan klippe en rett linje med en ruter. Legg de to distanser.
Hvordan klippe en rett linje med en ruter. Legg de to distanser.

Mål stykke tre (eller annet materiale) som du har tenkt å kutte, og legg merke til målingen.

Legg de to distanser

Legg de to distanser. Bredden på tre du ønsker å kutte, pluss avstanden til ruteren kanten til midten. For eksempel er ruterens kanten 4 "fra sentrum, og du ønsker å kutte en 5" lengde av tre fra kanten, har du totalt 9 ".

Mål fra kanten av veden du ønsker å klippe og lage et merke. For dette tilfellet, må du måle 9 "fra kanten på hver side.

Fest en guide

Fest en guide. Formen av kutt som en ruter gjør vil avhenge av guiden at det følger. Du må derfor legge ved en guide til tre. For dette formålet, må du ha noe rett. En snekker torg vil vanligvis gjør. Men du kan også bruke en del av trelast. Du må sørge for at kanten er rett.

Klem stykke trelast til veden du ønsker å kutte, ved hjelp av blyant merker du har gjort (ved 9 "fra kanten).

Fest en guide. Kjør din router fra den ene siden av treet til den andre.
Fest en guide. Kjør din router fra den ene siden av treet til den andre.

Start ruteren. Juster overfres og litt slik at det er på riktig dybde (merk at de fleste rutere kan du bare skumme overflaten av tre, og dermed produsere utskjæringer på det heller enn å skjære gjennom og gjennom).

Kjør din router fra den ene siden av treet til den andre

Kjør din router fra den ene siden av treet til den andre. Holde en stødig hånd mens ruteren er i gang. Du vil vanligvis måtte bruke begge hendene når du arbeider på en løpende router siden det kan være ganske tung. Etter bruk, slå av ruteren og inspisere arbeidet.

Øvelse gjør mester

Øvelse gjør mester. Du kan finne at det er best å øve kutte rette linjer på skrap trestykker. På denne måten kan du beregne den beste hastigheten du kan kjøre din router gjennom materialet. Gjør det sakte vil produsere brenner på tre. Gjør det veldig fort ville produsere splinter.

Husk noen sikkerhetstips

Husk noen sikkerhetstips. Når du arbeider med elektroverktøy, ikke glem å bruke sikkerhetsutstyr. Bruk vernebriller eller briller for å hindre irritasjon i øynene. Du vil også trenge skinnhansker å sørge for at du ikke får splintret av veden, eller enda verre, bretter på hånden av ruteren. Du vil også trenge å bruke en støvmaske, for å unngå å puste inn støv.