E2r

Hvordan forplante jade planter

Jade planter er flott å ha hjemme på grunn av sine unike blader og utseende. I noen kulturer er det også antatt at det å ha jade planter hjemme kan tiltrekke velstand og rikdom. Spre jade planter er ganske lett, som det vanligvis bare krever enten et blad eller en liten gren. Hvis du vil vite hvordan du skal gjøre det med noen av disse metodene, her er de tingene du trenger å gjøre.

Hvordan forplante jade planter. Klargjør nyplanting spot.
Hvordan forplante jade planter. Klargjør nyplanting spot.

  • Klargjør nyplanting spot. Få en gryte og fyll den med potting jord. Vanne jorda godt og la overflødig vann renne fra potten.
  • Velg stammen å kutte. Se deg rundt jade anlegg for stammen som du kan kutte. Det bør være mer enn tre inches i lengde. Skal du kutte så nær anlegget node som mulig. Noden er en stilk del som gjør at nye blader og stilker å vokse. Hvis, derimot, det er ingen ledige stengler som du kan kutte, kutte av et enkelt blad.
  • Vekk overflødig blader. Fjerne bladene stede i stammen som er plassert i minst en tomme fra enden av spindelen. Denne delen er den som du skal plante i jorda.
  • Tørk stammen. Sett stammen kutte til et rent og tørt sted, og la den stå i noen dager. La det til cut delen og bladene er sløvt.
  • Legg heie hormon. Hell flytende heie hormonet på omtrent en tomme fra bunnen av stammen. Hvis du bruker pulverisert hormon, må du kanskje å skvette vann på stammen slik at pulveret fester seg til overflaten.
  • Plante stammen skjæring. Poke en tomme dypt hull i din forberedt repotting jord. Bruk fingrene eller en pinne for å utføre denne oppgaven. Nøye sette stammen i hullet, og pass på at rooting hormon ikke er gnidd av for mye. Erstatte fordrevne jord for å dekke stammen og bruk fingrene til å flate jordoverflaten. Bruk en spisepinne eller pinne som støtte for stammen kutte hvis det ikke kan stå rett på egen hånd.

    Hvis du bruker et enkelt blad, la den avskårne enden tørr en stund før hviler den på siden av repotting potten og la det hvile på toppen av fuktig jord. Du kan sette inn en eneste dråpe rooting hormon, slik at sjansen for at det rooting er økt.

  • Dekk stammen skjæring. Få to stykker av halm og plasser den på motsatt ende av potten. Høyden på plantet strå bør være relativt høyere enn stammen skjæring. Sette en sandwich bag eller plast over anlegget, bruker halm som støtte for det. Dette holder stammen fra å oppleve vanntap som skjer under transpirasjon.
  • Omsorg for anlegget. Holde anlegget på et sted som ikke er direkte rammet av sollys. La den stå i et skyggefullt ennå varmt sted. Observere den for et par dager og ta av dekket når du ser utseendet på kondens. Røtter vil begynne å vises i en måned eller mindre. Flytte den nærmere for direkte sollys en uke om gangen.


Det kan ta en stund før du ser ditt blad eller stilk kutte vokse nok til å ligne den opprinnelige planten. Ikke overvann anlegget eller regelmessig legge fuktighet som en sporadisk tørr plante medium bidrar til å stimulere veksten av jade anlegget. Når jorda blir litt tørr, begynner planten rot vokser i forskjellige retninger bare for å se etter sårt tiltrengte fuktighet. Dette i sin tur setter anlegget fast på jord, holder den stabilt.