E2r

Hvordan fjerne lukt fra innsiden av en mikrobølgeovn

Mikrobølgeovnen er en av de mest praktiske kjøkkenapparater som du kan ha. Med en mikrobølgeovn, kan du enkelt varme opp mat og lage mat enkle oppskrifter inne i mikrobølgeovn. Best av alt, kan en mikrobølgeovn gjøre jobben i løpet av et par minutter, eller til og med sekunder. Etterhvert vil imidlertid en mikrobølgeovn begynne å lukte fra alle de forskjellige matvarer som du har tilberedt på innsiden av det. Her er hvordan du kan fjerne lukt fra innsiden av en mikrobølgeovn.

  • Rengjøre. Begynn med å ta en ren klut og bruke den til å rense innsiden av mikrobølgeovnen. Bruke en kombinasjon av hvit eddik og varmt vann for å rengjøre innsiden av mikrobølgeovn. Eddik har naturligvis en deodorizing handling, og det varme vannet vil myke opp skitt som har herdet og bygget opp i mikrobølgeovn. Pass på at du ikke våt fille for mye, men slik at fuktighet ikke vil komme under den roterende plate i mikrobølgeovn. Etterpå kan du ta en annen ren, tørr klut og bruke den til å tørke ut fuktighet fra innsiden av mikrobølgeovnen. Hvis det er tørket splatter merkene i mikrobølgeovn, kan du bruke en sparkel for å fjerne dette.
  • Løsning. Deretter oppretter du en løsning laget av en halv kopp sitronsaft og en kopp rent vann. Plasser begge ingrediensene i en liten microwavable beholder, og ikke sette på lokket. Sette løsningen i mikrobølgeovn og varme for rundt fem minutter på høyeste temperatur for mikrobølgeovn.
  • Kok. Løpet av de fem minuttene når løsningen koker, vil sitronsaft og vann fordampe og bidra til å fjerne lukt innsiden av mikrobølgeovnen. På grunn av de sure forbindelsene i sitronsaft, vil den dårlige lukt inne mikrobølgeovn fjernes. De sitrusmarninert dufter av sitron vil også bidra til å maskere de tøffe lukt inne i mikrobølgeovn.
  • Cool. La løsningen å forbli inne i mikrobølgeovnen i rundt fem til åtte minutter. Dette vil gi løsningen tid å kjøle ned etter at den er kokt, og det vil tillate tåke inne å forbli lenger i mikrobølgeovn og fjern dårlig lukt inni. Etter rundt fem til åtte minutter, fjern beholderen med løsningen ved hjelp av et par votter, og kast av løsningen i vasken.
  • B aking brus. Vanligvis vil sitronsaft løsningen være nok til å fjerne lukt fra mikrobølgeovnen din. I tilfelle det er fortsatt tøffe lukter i mikrobølgeovn, kan du også fylle opp en liten mikrobølgeovn beholder med natron. La natron i mikrobølgeovnen over natten, og deretter fjerne den neste dag. Bortsett fra natron, kan du også bruke aktivt kull. Disse vil alle bidra til å absorbere noe av lukt fra mikrobølgeovnen. Sørg imidlertid at du ikke bruker mikrobølgeovn mens natron eller aktivt kull er inni.


Hvordan fjerne lukt fra innsiden av en mikrobølgeovn. Rengjøre.
Hvordan fjerne lukt fra innsiden av en mikrobølgeovn. Rengjøre.

Med disse trinnene, bør du være i stand til å fjerne lukt som klamrer seg til innsiden av mikrobølgeovnen. Selv når du legger til natron og aktivert karbon, sørg for at du bare bruker microwaveable beholdere slik at mikrobølgeovn ikke vil bli skadet i tilfelle noen uhell slår mikrobølgeovn på.