E2r

Hvordan en kornsilo fungerer

Når du kjører gjennom landbruksområder

Når du kjører gjennom landbruksområder, har du noen gang lurt på hva den høye sylindriske bygningen er ved siden av en låve? Det er sannsynligvis en kornsilo. En kornsiloen er ikke den eneste form for silo i bruk i dag. En silo som kan brukes som et:

  1. Lagringssilo - for å lagre tørre korn, mais, ensilasje (gjæret dyrefôr), flis, spon, sement og andre.
  2. Missile silo - funnet i en sikker underjordiske militære beliggenhet, sylindriske i form og brukes til å lagre og starte interkontinentale ballistiske missiler eller ICBM
  3. Tro det eller ei, det er enda en silo ved elven i Lewiston, New York som nå er en restaurant som heter Silo Restaurant.

Hvordan en kornsilo fungerer. Tårn.
Hvordan en kornsilo fungerer. Tårn.

De tre grunnleggende typer av lagringssiloene er:

  1. Tårn - vanligvis sylindrisk struktur som kan gå opp til 275 fot, laget av betong, tre eller metall, bruker tyngdekraften til å pakke og distribuere de lagrede materialer.
  2. Bunker & ndash lange sement skyttergravene omgitt av tunge plast som brukes til å lagre korn og silo, fylt med lastere eller traktorer; billig.
  3. Bag & ndash tunge plastslanger (8-12 fot i diameter) av forskjellige lengder, avhengig av mengden av materiale for lagring, benyttes når tårn eller bunkere er fulle; billig.

En korn siloen kan være en enkelt struktur eller en gruppe av siloer som er koblet sammen for å danne et kornet heis. En kornsilo kan også ha et korn bin eller et korn tank. Imidlertid er måten av lasting og lossing av korn inn i de forskjellige lagring strukturer i utgangspunktet den samme. Før oppfinnelsen av motoriserte maskiner, bonden lastet siloer med korn manuelt. Nå, bortsett fra tyngdekraften, er begerverk, transportører, chute systemer, feie skruer og omlastere brukt.

Legge en silo

Kornet først ligger i en grop på bunnen av siloen. Grain reiser via en bøtte heis til toppen av siloen. Dette er et vertikalt transportbånd med flere små bøtter knyttet til den. En fordeler på toppen av siloen dirigerer bøtte til en tyngdekraft sjakten som er høyere enn siloen. Ved hjelp av tyngdekraft, reiser kornet ned i siloen. Etter hvert som mer korn er deponert i siloen, kan vekten av kornet i siloen som skal pakkes. Dette resulterer i mer korn som er lagret i siloen.

Når du kjører gjennom landbruksområder. Bunker & ndash.
Når du kjører gjennom landbruksområder. Bunker & ndash.

Lossing av en silo

Akkurat som i lasting en silo, spiller tyngdekraften en stor rolle i lossing av korn. En lossing døren åpnes i bunnen av siloen og kornet reiser direkte på en transportør eller i den bærekjøretøyet. Kornet blir skjøvet ut på grunn av trykket fra vekten. Korn som forblir på bunnen av siloen er samlet ved hjelp av et sveip mateskrue. Det er en roterende enhet som har et skaft som er formet som en skrue. Som sweep eller korn Auger svinger, oppstår spiralformede flighting som flytter korn til transportørene og lossing dører. Korn kan bli flyttet inn i lastebiler, godsvogner, lektere eller lagring beholdere for transport til korn distribusjonssentre eller direkte kjøpere.

Silos har kommet en lang vei fra lasting og lossing det for hånd i løpet av sine tidlige dager. Nå automatiserte mekaniske enheter gjøre mye av arbeidet. På grunn av dette, vil lagringssiloer fortsette å være i bruk i lang tid.