E2r

Hvordan du rengjør flislagt gulv

Flislagte gulv har vokst i popularitet på grunn av de mange fliser design å velge mellom. Fliser er også relativt lite vedlikehold, i motsetning til tregulv som krever regelmessig rengjøring og voksing. Nå og da, men vil du også trenger å rense flislagte gulv. Her ser du hvordan.

Hvordan du rengjør flislagt gulv. Vakuum.
Hvordan du rengjør flislagt gulv. Vakuum.

  • Vakuum. Start med å ta et vakuum og kjører det over flislagt gulv. Sørg for at du bruker børste, slik at du kan i utgangspunktet skrubbe bort på de tørre biter av smuss som kan ha satt seg fast på sprekkene i mellom flisene.
  • Mopp. Deretter mopp gulvet med en oppløsning av eddik og vann kombinert i like proporsjoner. Eddik er en billig og naturlig rengjøringsmiddel. Ikke bare er eddik billig, men det er også veldig skånsom på flislagt gulv. Eddik vil ikke fjerne fargene og fargestoffer som brukes på flislagte gulv. Hvis du arbeider med svært vanskelige flekker, kan du la eddik å sette på flislagt gulv i en halv time. Etterpå tilbake til mopping gulvet.
  • Rotary gulv maskin. En enkel måte å rengjøre flislagte gulv er ved hjelp av roterende gulv maskin. Den roterende gulv Maskinen har en stor plate på bunnen som er dekket bust. Det vil fjerne selv de mest gjenstridige skitt på gulvet. Vanligvis bør det roterende gulv maskinen kun brukes etter at du har vasket gulvet, imidlertid. Det er også noen vedlegg som du kan legge til den roterende gulv maskinen slik at du kan bruke den for rasping gulvet, etter at du har brukt voks.
  • Spot behandling. Men noen ganger vil de flislagte gulv har svært gjenstridige flekker som et roterende gulv maskin eller en mopp ikke kan nå. Når du arbeider med disse typer flekker, bør du bruke en blanding av en fjerdepart saltsyre og tre fjerdedeler vann, påføres med en gammel og brukt tannbørste. Tannbørsten vil tillate deg å komme inn i hjørnene på gulvet. Du kan også bruke løsemidler som parafin for å fjerne gjenstridig smuss. For eksempel, hvis det er tyggegummi fast til gulvet, kan du bruke litt parafin for å myke den opp. Etterpå bruker du bare et stykke tøy for å fjerne myknet tyggegummi.
  • Sealer. Når flislagt gulv har blitt grundig rengjort, er neste skritt å ta på litt lakk. Tile selfangere kan vanligvis kjøpes fra de fleste hardware butikker. Disse er utformet for å skape et lag av beskyttende film som vil holde flisene fra å bli skrapet for mye. Pass på at du bruker et jevnt lag av sealer bruke mopp. Vanligvis er det besegleren påføres i to eller tre lag. Men la hvert lag tørke helt før du påfører neste lag. Etter den siste lag av sealer har tørket opp, kan du ta på litt voks.
  • Rasping. Å fullføre renseprosessen, bruker roterende gulv maskinen til buff hele lengden av de flislagte gulv. Den rasping prosessen vil gjøre flislagt gulv skinne.

Rengjøring av flislagt gulv i huset ditt trenger ikke å være vanskelig. Med denne fremgangsmåten, bør du være i stand til å ha blanke fliser på kort tid.