E2r

Hvordan du rengjør en utendørs fiskedam

Et utendørs eller bakgård tjern er en ressurs for plassen din

Et utendørs eller bakgård dammen er en ressurs for plassen din. Med en dam, kan du steller forskjellige arter av fisk, tiltrekke seg en rekke fugler, øke salgsargumenter av huset ditt, og gir en herlig element som vil tiltrekke dine venner og naboer. Å ha en dam betyr også bruke penger og tid for å sikre dammen og dets beboere er i god, sunn og ren tilstand. Hvis du er ennå vurderer muligheten for å ha en utendørs dam kan du få snarlige om det når du får vite hva det tar å rengjøre dammen.

Hvordan du rengjør en utendørs fiskedam. Utarbeide en beholder som er stor nok til å holde all fisken i dammen.
Hvordan du rengjør en utendørs fiskedam. Utarbeide en beholder som er stor nok til å holde all fisken i dammen.

 1. Forbered verktøy og materialer som trengs for jobben. Du trenger et nett for å fange fisk, en bøtte eller oppsamlingstank for fisken, slange med spray munnstykke, våt-vac eller butikk-vac, nedsenkbar pumpe med slange, de-chlorinator, hagearbeid saks eller snips, og din gummihansker og støvler.
 2. Utarbeide en beholder som er stor nok til å holde all fisken i dammen. Vannet i septiktanken må komme fra dammen for å sikre at temperaturen er den samme når man overføre fisken inn i den. Plasser septiktanken i en lyssky og kjølig.
 3. Rengjør alle filtrene ved å trekke dem ut og vaske dem grundig med slangen. Et filter som er makulert eller utslitt må skiftes ut.
 4. Renne så mye vann ut av dammen slik at du kan få fisken ut på et blunk. Bruk et nett med en bøtte med vann som kommer fra dammen i å overføre all fisken til septiktanken.
 5. Tømme dammen helt. Du kan bruke en bøtte for å dyppe vannet ut eller bruke en slange til å suge vannet ut av dammen. Hvis du har en biologisk dam perle filter som ProBead, kan du bare slå den til "renne" posisjon til å gjøre jobben.
 6. Ta av planter fra bunnen av dammen. Planter som lett visner minus vannet skal overføres til septiktanken også.
 7. Rengjør steinene, sidene av dammen, og fossen med den sterke slangen stream. Ikke bruk vaskemidler eller andre kjemikalier som er skadelig for de gode bakteriene som er avgjørende for fiskene.
 8. Støvsuge bunnen av dammen ved hjelp av våt vac eller butikk vac å suge ut all møkk og skitt som slo til bunnen av dammen.
 9. Rengjør planter ved hjelp av spray fra en slange og fjerne døde blader med hagearbeid saks. Plasser de rensede planter i dammen der du vil de skal være.
 10. Fyll en del av oppsamlingstank med nytt vann som du begynner påfylling dammen. På den måten vil du få den samme vanntemperaturen når du overfører fisken inn i nylig rengjort dammen.
 11. Sett en de-chlorinator i dammen for å fjerne klor og beskytte fisken mot negative effekter av ammoniakk og nitrater.
 12. Sette fisken tilbake til dammen når det allerede er halvfull. Fortsette å fylle vann inntil dammen er full.

Rengjøring utendørs dammen er ikke så vanskelig likevel, men det definitivt tar tid, og vil få deg våt og skitten. Det er verdt alle dine anstrengelser men når du ser på de vakre skapningene svømming i den nylig renset dammen.