E2r

Hvordan bygge en bakgård tjern for vannfugler

Hvis du ønsker å slå bakgård i en avslappende fristed, installere en dam kan være en god idé. Du bør også vurdere å bygge en dam spesielt for å tiltrekke vannfugler, og dette vil legge et enda mer fredelig og naturlig estetisk til prosjektet. Hvis du ønsker å bygge en dam for vannfugler i hagen din, bør du gå over følgende trinn:

  • Forestille form av dammen. Selv om dette trinnet innebærer ingen hardt arbeid, er det fortsatt uten tvil den viktigste delen av prosessen. Husk at når du har bygget din dam, vil det være der i lang tid. Så ta deg tid til å vurdere flere variasjoner i tankene dine. Du kan også be familiemedlemmer, venner og dine naboer for deres innspill.
  • Tegn variasjoner på papir. Det trenger ikke å se ut som en arkitekt gjorde tegningen. Dette er bare for å minne deg om alle de variantene som du vurderer. Og for all del, leke med tegningen. Legg til, slette og endre funksjonene og dimensjoner som passer deg. Igjen, det er veldig viktig å komme opp med en grunnleggende design som du vil være fornøyd med i lang tid.
  • Allot plass for dammen. Som er viktig å huske er at vannfugler tendens til å fly sammen som en gruppe, må du overalt 30-40 kvadratmeter for dammen. Merk av plass på bakgård med tape eller tau.
  • Grave ut dammen. Grab din spade og begynne å grave. To og en halv meter er ganske grunt og fire meter er nok for mye for de fleste situasjoner. Den endelige avgjørelsen er opp til deg, rundt tre til tre og en halv meter skal tjene deg godt.
  • Bruk vinyl på veggene i dammen. Du må være sikker på at det ikke er ujevnt underlag under duken, så du bør installere vinyl på sidene av dammen. Du må være vedvarende om å få dette trinnet riktig. Det må være noen humper og på ujevnt underlag, ellers vil du bli sittende fast med et stygt når dammen er ferdig. Dette kan være en fysisk krevende aktivitet, så gjerne å ansette noen eller be dine venner og familie for å hjelpe deg med dette trinnet.
  • Plasser steiner på udekkede delene av foringen. Disse bergartene må være ganske massiv, siden de må være i stand til å veie ned de eksponerte delene av foringen. Svaberg er generelt et tryggere valg, spesielt hvis du har barn som skal spille i bakgården ofte.
  • Tilsett vann. Hva er en dam uten vann? Det vil bare være en annen hull i bakken. Så fylle opp din nye dammen med vann.
  • Hvis du ønsker å installere planter i dammen, er dette tiden å gjøre det Planter er vanligvis en god idé;. De gjør dammen ser mer levende og attraktivt, og det grønne kan også bidra til å tiltrekke vannfugler.

Når du har gjort disse grunnleggende trinnene

Hvordan bygge en bakgård tjern for vannfugler. Forestille form av dammen.
Hvordan bygge en bakgård tjern for vannfugler. Forestille form av dammen.

Når du har gjort disse grunnleggende trinnene, kan du la fantasien løpe løpsk på å legge til andre dekorative innslag. Du kan legge til flere planter, figurer, eller en birdhouse. Dette kan være en stor bonding aktivitet for familien.