E2r

Hvordan bruke en middag serviett

Å ha gode bordskikk er en refleksjon av god avl. Om å ha middag hjemme, i en venns hus, eller i en fin restaurant, er det visse regler som må følges når det gjelder å drive deg skikkelig mens du sitter ved middagsbordet.

Riktig bruk av glass og bestikk er grunnleggende, som er måten å gjøre bruk av middag serviett. Å vite hvordan du bruker middag serviett på den måten det er ment å brukes er like nødvendig som alle de andre grunnleggende regler for middagsbordet etikette. Her er tipsene for å bruke middag serviett ordentlig i tabellen.

Hvordan bruke en middag serviett. Finn middag serviett.
Hvordan bruke en middag serviett. Finn middag serviett.

  • Finn middag serviett. I noen fine restauranter, ville servitør normalt plukke opp serviett for deg så snart du blir sittende og fortsette å sette den på fanget. Hvis ikke, kan du plukke opp din serviett fra sin bordsetting og brette den før du legger den på toppen av fanget ditt. Dette vil det bli stående i resten av måltidet. Hvis du er invitert til en hosted formell middag, vil du finne din middag serviett sett enten på venstre side av dine gafler eller over din tjeneste plate. Du må vente til verten for å plukke opp sin egen serviett første, som er signalet for deg å plukke opp ditt eget.
  • Plasser serviett på fanget. Åpne ut din serviett halvveis gjennom og sette den på toppen av fanget ditt i en posisjon hvor folden av servietten er vendt mot din retning. Du vil bruke den hver så ofte å DAB leppene mens du drikker.
  • Løft et hjørne av serviett til å bruke og klapp forsiktig rundt munnen. Sørg for at du klappe den forsiktig i stedet for å gni det rundt munnen. Hvis du er iført leppestift, vil du også unngå å få mye av det på serviett hvis du gjør milde dabs på leppene. En tabell serviett må på ingen måte brukes tørke ansiktet ditt, rengjøring av bestikk eller for å blåse nesen.
  • Sett til side når du er ferdig. For enkelt måltider, sette serviett på din venstre side etter bruk. Unngå å få smuler eller matrester på fanget ditt ved å brette opp serviett fra sin venstre side til sin rett før du legger den på bordet. Du kan plassere din serviett tilbake til din venstre side på middagsbordet, brette den slik den var da du først satte seg. På slutten av måltidet, må du plassere ryggen middag serviett til venstre side av matfatet pent uten refolding det.
    Hvis du trenger å komme opp fra bordet i mellom måltid, returnere middag serviett pent uten å brette den opp, på hver side av tallerkenen din middag. Aldri la den på toppen av setet ditt.


Riktig bordskikk inkluderer venter alle på bordet for å ha sine middager satt foran dem før du spiser. Igjen, må du alltid vente til verten for å sende ut signal om at alle kan begynne å spise før du gjør det.