E2r

Hvordan bruke bananer som gjødsel

Bananer er en sunn godbit de fleste mennesker elsker å spise

Bananer er en sunn godbit de fleste mennesker elsker å spise. De er rike på kalium og fosfor som hjelper næring til kroppen. Hvis du vokser planter, sørg for ikke å kaste skrelle bort etter å ha spist bananer. Kalium og fosfor kan også bli funnet på banan skreller og er mye som trengs av planter for å vokse seg sterk og sunn. Følg disse trinnene for å bruke bananer som effektiv gjødsel for plantene dine.

Hvordan bruke bananer som gjødsel. Skjær bananskall i små biter.
Hvordan bruke bananer som gjødsel. Skjær bananskall i små biter.

  • Skjær bananskall i små biter. Selv hel banan skreller forfall fort, klippe det gir mulighet for raskere nedbryting.
  • Plasser bitene i en plastpose eller hvilken som helst beholder, sammen med andre komposterbare materialer som skal brukes som gjødsel. Andre kompost kan omfatte epler, knust eggeskall og bein som forbrukes jevnlig. Denne beholderen kan tjene som det daglige kompost bin skal brukes for den påfølgende dagen.
  • Hvis du ikke har planer om å bruke kompost på en gang, kan du plassere dem i kjøleskapet og stadig legger komposterbare materialer til dette før du er klar til å bruke dem på jord. Dette er for å hindre dem fra råtnende for fort og smelling rundt huset. Sette dem i kjøleskapet vil også holde næringsstoffer fra dine banan skreller intakt.
  • Bland materialer fra kompost bin med eksisterende gjødsel. Hvis du ikke skal bruke det ennå, lagre gjødsel i et kjølig og tørt sted. Den nye kompost vil til slutt forfalle, blande med din gamle gjødsel. Næringsstoffer fra de eksisterende gjødsel og kompost vil også blande opp.
  • Still gjødsel på jord. Du kan gjøre dette ved å dyrke jorda, og deretter sette din kompost. Også, hvis du vokser banantrær, kan du få blader og stilker å tjene som ekstra gjødsel også.
  • Du kan plassere bananskall biter på jorda når du repot plantene dine. Samme prosessen gjelder når plante nye planter.
  • Hvis du ikke ønsker å gå gjennom hele denne prosessen, kan du bare la hele banan skreller på jord etter å ha spist. De vil automatisk bli absorbert i jorda, noe som gir ekstra næringsstoffer som trengs. Bedre la dem nær planter eller busker, slik at plantene dine vil få mest nytte. Rosebusker dra mest nytte banan skreller siden de er i akutt behov for kalium.
  • Bare for moro, kan du bruke banan skreller å børste bladene av plantene dine. De kan brukes til å fjerne smuss og jord gir ekstra glans til dine favoritt planter før de blir brukt som gjødsel.

Etter å ha din egen kompost bin vil hjelpe deg å spare penger

Etter å ha din egen kompost bin vil hjelpe deg å spare penger. Dette kan tjene som kompost i tillegg til de handelsgjødsel du plasserer på jord, eller det kan tjene som den viktigste gjødsel for plantene dine. Banan skreller er en tilrådelig form for gjødsel fordi de inneholder mange næringsstoffer som bare kan finnes i dyre gjødsel. Bortsett fra det, bananer er naturlig, organisk gjødsel som ikke inneholder skadelige ingredienser du kan noen ganger finner i kommersielle.