E2r

Hvordan bli kvitt bikuber

Selv bikuber kan være et godt syn i hagen din

Selv bikuber kan være et godt syn i hagen din, kan de være farlige i det lange løp. Dette gjelder spesielt hvis du har opplevd å få et stikk fra en bie eller to. Når du finner en i nærheten av hjemmet ditt, må du bli kvitt elveblest før det er for sent.

Hvordan bli kvitt bikuber. Vet innbyggerne i bikuber.
Hvordan bli kvitt bikuber. Vet innbyggerne i bikuber.

Bli kvitt elveblest er ikke en lett jobb i det hele tatt. Dette er ikke å nevne at det likevel kan være farlig. Derfor, når du tilfeldigvis trenger å fjerne bikuber i din bolig, her er hvordan du kan gjøre det trygt:

  • Vet innbyggerne i bikuber. Bestem hva slags bee er bosatt i elveblest. Dette vil hjelpe deg å avgjøre om biene vil svi eller sverme når du kommer for nær dem.
  • Undersøke bikuber. Ta oppmerksom på at det er trygt for deg å arbeide på små bikuber alene. En større bikube må fjernes av fagfolk. På et trygt sted, undersøke hvor stor bikube er. Ikke bli lurt av noen bikuber, som andre synes bare en liten en når det faktisk resten av strukturen kan være skjult i ditt hjem vegger, peis og lignende.
  • Bruk beskyttende tannhjul. Det er viktig å bruke verneutstyr først før du kommer i nærheten av bikuber. Det er nødvendig at alle deler av kroppen er dekket godt nok. Dette gjelder spesielt hvis du arbeider med bier som brodd.
  • Plukk en god tid til å fullføre oppgaven. Det er best å gjøre jobben senere på ettermiddagen. Dette er den tiden av dagen når biene er inne i elveblest. Siden du tar sikte på å drepe biene senere i bildet, vil dette oppsettet være til stor hjelp slik at du kan være sikker på at du kan drepe dem alle i ett skudd.
  • Roe biene. En bie røyker vil hjelpe deg å roe ned bier inne i bikuben. Dette vil gjøre håndtere dem enklere og mer praktisk.
  • Drepe biene inne. Spray et insektmiddel inne i bikuben åpningen. Plugg av hullet etterpå. Når du er sikker på at hver bee er tatt vare på, forsiktig fjerne bikube. Plassere den i en søppelpose og behandler det riktig.
  • Søke hjelp fra fagfolk. For store bikuber, er det best å få hjelp fra fagfolk. De vet de riktige tingene å gjøre for å lykkes bli kvitt elveblest for deg. De er bevæpnet med riktig kompetanse, erfaring og opplæring for å få denne jobben gjort med hell og trygt.
  • Kontakt en birøkter. Hvis bikube ser ut til å ha honning bier, er det best å kontakte en birøkter. De vil være vennlig nok til å flytte bier fra eiendommen til deres. Siden en birøkter har de nødvendige verktøy for å håndtere stikkende insekter, han er den rette personen til å bli kalt for denne type jobb.

Bier kan være svært vanskelig å håndtere

Bier kan være svært vanskelig å håndtere. Deres kraftige stikk kan slå deg ut mens du fjerner sine bikuber fra eiendommen. Derfor være svært forsiktig når bli kvitt de bikuber. Du vil være en å lide hvis du gjør dette ikke akkurat nok.