E2r

Hvordan beskjære utrente epletrær

Epler kan spises fersk fra treet

Epler kan spises rett fra treet. De er også hermetisert, Juiced og brukes i å lage desserter som fruktsalat og eplepai. Økende epletrær i hagen din kan være morsomt og dette vil gi deg frisk frukt som du kan nyte når som helst. Du kan også tjene ved å selge epler. Riktig behandling er nødvendig for treet å vokse skikkelig og bære frukter. Det er imidlertid epletrær som blir utrent. Eieren kan ikke ha nok tid til å beskjære trærne. Det er flere ulemper med en utrent epletre. Først blir treet for høy som vil gjøre det vanskelig for å komme til. Utrent epletre har også en tendens til å ha mange døde og skadede grener. Videre vil det være svært utfordrende å håndtere denne type treet. Det vil ikke lenger bære frukter fordi det ikke vil ha nok sollys på midten, som de forvokste grenene vil dekke dem. Hvis epletreet bærer deilige frukter, kan det være lurt å lagre treet etter beskjæring. Hvis det er greiner som er under ti meter, så er det fortsatt mulig å få treet bærer frukt igjen. Imidlertid vil dette ta mye tid. Beskjæring bør ikke gjøres på en gang. Dette kan gi store sår til treet og det kan ikke være i stand til å vokse tilbake. Den utrente epletre bør beskjæres litt etter litt og i etapper.

Hvordan beskjære utrente epletrær. Forberede de tingene som du vil bruke i beskjæring utrent epletreet.
Hvordan beskjære utrente epletrær. Forberede de tingene som du vil bruke i beskjæring utrent epletreet.

Her er fremgangsmåten for hvordan du skal beskjære en utrent epletre.

  • Forberede de tingene som du vil bruke i beskjæring utrent epletreet. Disse er hansker, beskjæring sag og beskjæringssakser. Du må også bruke stige for å klatre opp på treet, siden dette vil være allerede være høy.
  • Velge tid å beskjære. Den beste tiden å beskjære et utrent epletre er mellom månedene mars og april. Mens du venter på den rette tiden å beskjære treet, er det også best å kutte noen trær eller busker som dekker epletreet hindrer det å få fullt sollys og få god luftsirkulasjon. Fjern luker rundt treet i tillegg.
  • Begynne den første fasen av beskjæring av treet. Den ideelle form av et epletre er noe som ligner på en omvendt iskrem. Det bør være bredere ved bunnen og tynnere på toppen, som har tilstrekkelig åpning til å tillate sollys til å gå gjennom senteret av treet samt la luft sirkulere skikkelig. Begynne å skjære på toppen av tre som gjør det tynnere og skaper en åpning som treet er behov for. Bare 1/3 av treet bør beskjæres på det første trinn. Dette for å hindre alvorlig såret treet. Den andre fasen av beskjæring bør gjøres på neste sesong. Beskjære treet for å gjøre det mer håndterlig. Husk å ikke beskjære treet alvorlig. Som på den første etappen, sviske bare 1/3 av treet. Dette er også den samme på den siste stadium. Beskjære treet på det tredje året ved tynning det. På det tredje stadiet, vil du mer sannsynlig å få kontroll på størrelsen på treet, og vil være lettere for deg å klare det. Fjern suckers som kan vokse fra røttene.


Når du får kontrollen tilbake på epletreet, sørg for å beskjære dette regelmessig for å unngå å bli utrent. Også alltid sørge for å fjerne treet fra tykke greiner på toppen for å tillate sollys og luft å passere gjennom noe som er nødvendig for at det skal bære frukter.