E2r

Hvordan beskjære rosebusker

Roser er en allestedsnærværende favoritt i enhver hage

Roser er en allestedsnærværende favoritt i enhver hage, og det er mange varianter å velge mellom. Men mange som er nye på hagearbeid har den oppfatningen at rosene er vanskelig å vedlikeholde, og dette trenger ikke være sant. Det er mange roser som anses å være et lite vedlikehold variasjon, pluss det er mange måter du kan enkelt ta vare på rosebusker. Med beskjæring, for eksempel, er det mange enkle steg du kan ta, og her er noen av dem:

Vit når du skal beskjære rosebusker

Vit når du skal beskjære rosebusker. Mest busk roser trenger svært lite beskjæring i løpet av de første årene etter planting, de fleste av sine beskjæring behov vil bestå av fjerning av døde eller skadde skudd. Etter det, rosebusker bør beskjæres tidlig på våren, like før veksten begynner. Du kan også holde buskene ryddig etter lang deadheading om sommeren (til deadhead betyr å fjerne ca 30 til 40 cm av blomstrende stammen).

Forbered dine verktøy

Forbered dine verktøy. Dine beskjæring verktøy vil bestå av sakser og lange, tykke hansker. For å forberede dine hagesaks, sørg for at den er veldig skarp og sterilt. Du kan sterilisere det rett og slett ved å skylle dem med alkohol. Dette vil bidra til å hindre spredning av sykdommer, for eksempel svart flekk og rust, fra en rosebusk til en annen.

Vit hva du skal kuttes

Hvordan beskjære rosebusker. Vit når du skal beskjære rosebusker.
Hvordan beskjære rosebusker. Vit når du skal beskjære rosebusker.

Vit hva du skal kutte. Mens beskjæring, de første tingene du bør fjerne er brutt, syke, døende og døde grener. Når du kutter det, noter sentrum regionen av stammen; kutte grenen til du ser at sentrum ser hvite og friske. Du bør også fjerne greiner som krysser over eller gni over andre grener, samt svake grener tynnere enn en blyant. Din overordnede mål for beskjæring er å rydde opp dine rosebusker og opprettholde en god form, og å åpne opp midt i bushen, slik at det kan fritt får nok luft og solskinn.

Vet hvordan å beskjære

Vet hvordan å beskjære. For en mer systematisk beskjæring, er det best at du begynner på bunnen av anlegget. Når du kuttet greiner, bør du klippe i en 45 graders vinkel, og sørg for at det er et fint, rent kutt. Stedet hvor du kuttet bør være på ca ¼ tomme på toppen av en knopp som vender utover.

Tett kuttet. For å hjelpe kuttet grenen komme seg raskere fra beskjæring prosessen, kan du forsegle kuttet med en spesialisert tetningsmasse som du kan kjøpe på hagearbeid butikker.

Unngå å kutte mer enn nødvendig. Begrense beskjæring til ca ¼ til 1/3 av hele busken, hvis du kutter ut noe mer ved enn dette, kan anlegget bli oppmuntret til å produsere suckers, og dermed forårsaker behov for ytterligere beskjæring.

Det du har det

Roser er en allestedsnærværende favoritt i enhver hage. Forbered dine verktøy.
Roser er en allestedsnærværende favoritt i enhver hage. Forbered dine verktøy.

Det du har det! Dette er bare noen av de enkle teknikker for beskjæring rosebusker. Som du kan se, dette trenger ikke være en komplisert prosess, bare husk å stadig sjekke opp på rosebusker for riktig stell og vedlikehold, og du vil sikkert høste gevinsten av en stor hage i løpet av våren. Lykke til!