E2r

Hvordan å vokse tiger nøtter

Grow knollene brukes til å lage horchata de chufa

Tiger nøtter eller chufa (Cyperus esculentus) er en gammel og mye dyrket beskjære, lett vokst, men sjelden sett i kjøkken hager. De er en del av Sedge familien, sammen med vann kastanjer og papyrus.

Hvordan å vokse tiger nøtter. Lagre noen for neste år.
Hvordan å vokse tiger nøtter. Lagre noen for neste år.

  1. Kilde knoller. Tiger nøtter er vanskelig å finne i frø kataloger, men du kan være i stand til å finne dem i helsekostbutikker. De blir brukt som karpe agn, så det er mulig vil du også finne dem hos din lokale fiske forsyning butikken. De vil se tørr og rynkete, men de kan lagres i over et år og fortsatt spire.
  2. Sow våren. Tiger nøtter er ikke frost hardfør, så hvis du har sådd dem rett utenfor du må vente til siste frost datoen er passert. Du kan så dem tidligere under tak. De vokser godt i containere, og kan sås i moduler og transplantert. Knoller må plantes 5 cm dypt og rundt 15 cm fra hverandre.
  3. Bruk fruktbar jord. Bruk en rik potting blanding eller sår din tiger nøtter i fruktbar jord.
  4. Hold fuktig. Tiger nøtter som å ha våte føtter og gjøre det bra rundt kantene av dammer. Hvis din er i beholdere du kan sitte dem i skuffer av vann for å holde dem kontinuerlig fuktig. De vil takle tørrere jord, men vil sette pris blir vannet godt i tørt vær.
  5. Ikke mat. Overskytende nitrogen vil oppmuntre grønne vekst på bekostning av tuber formasjon, så ikke mate tiger nøtter.
  6. Nyte. Tiger nøtter danne en gresskledd klump, og er svært dekorative. De er usannsynlig å blomstre, og noen blomster produsert er svært undervurdert.
  7. Beskytt mot frost. Tiger nøtter setter pris på en lang sesong som knollene begynner å danne etter sankthans. Hvis du kan ta dem inn i en drivhus og beskytte dem mot frost vil du få en større avling.
  8. Innhøsting. Grav opp eller tippe ut plantene dine når toppene har slått gul eller plantene har blitt drept av frost. Knollene er på størrelse med små småstein, og tan, og vil bli spredt utover den tette røtter. Røttene har en bitter, krydret lukt.
  9. Rengjøre. Knollene må vaskes grundig før de kan spises eller brukes til å lage horchata. De er spiselige rå, og smaker søtt, eller lett kokt.
  10. Lagre noen for neste år Lagre noen knoller å plante for neste år -. Tørke dem av og de ​​lagrer godt.