E2r

Hvordan å vokse morning glory (Ipomoea)

Det er en klassisk

Det er en klassiker. Ja, det er det morning glory blomster er. Dine forfedre elsket det, og du vil også. Når det vokser til full blomst, omtrent en gang i året, vil bladene være full grønn i fargen og blomsten, oh ja, vil blomsten være utsøkt. Avhengig av variant, morning glory eller Ipomoea kan vokse godt opp til 20 meter med blomster, blomstrende hele veien opp. Det er en grappler, som betyr at det vil vokse seg høy hvis det er støtte for det å intertwine med. Med hensyn til sin blomst, Morning Glory blomstrer i en rekke farger fra svært begunstiget blå til de ekstremt rike røde. Og når de gjør blomst, forventer hagen din til å friske opp med levende farger.

Ja, det synes alle fabelaktig, men vet at planting og voksende morgen herligheter vil kreve engasjement og innsats fra din side. Videre må du plante en ny frø hvert år siden deres levetid er noe begrenset på grunn av årstidene. Når vinteren kommer, forventer din morning glory å visne med kulde og når tine kommer, må du gjenta prosessen på nytt.

  • Seed forberedelse. Morning glory frø må være forberedt og plantet så snart vinteren tiner. Teknisk, er det anbefalt å plante frøene i den første uken av våren. Senere enn det ikke vil være optimal, betyr hvilke at du ikke kan være i stand til å dra nytte og oppleve de blomster i full blomst før vinteren kommer på slutten av syklusen. Med hensyn til forberedelse, må du oppmuntre spiring av frø ved å dyppe dem over natten i varmt vann. Når det er gjort, vil du være klar for planting.
  • Planting. Når frøene er skikkelig forberedt, vil du være klar til å plante. First off, vil du trenger en fin flekk on verftet din som er direkte rammet av solen. I tillegg bør jord for hagen sengen bli skikkelig drenert og tørket. Blande kompost i jorda vil hjelpe utrolig så, bør du vurdere å gjøre det før planting. En gang the jord har blitt utarbeidet, oppretter du en 1-tommers hullet med finger din, plasserer frøene inn i hullet (ca 3 ville være bra), og dekke den med toppen jord.
  • Gi støtte. Morning glories kan ikke virkelig vokse på egenhånd. De vil trenge støtte. De er grapplers og trenger noe å klinke til for å vokse til sitt fulle høyde. For støtten, omtrent fire tynne pinner av tre innebygd rundt planten. Koble pinner på toppen av anlegget med en streng for å danne en teepee. Når plantene vokser, oppmuntre dem til å klinke på ved å pakke dem rundt teepee støtte. Som de vokser senere, vil de ta på og fletter på støtte uten noen intervensjon.
  • Gjødsling og vanning. Når det gjelder gjødsling, bør du bare gjøre dette en gang kommer sommeren. Den gjødsel skal være flytende. Nå, når det kommer til vanning, vet at morgen herligheter ikke trenger konstant vann. De faktisk trives i varmen og forbruker vann effektivt. Vanning plantene dine dobbelt eller tre ganger i uken bør gjøre.


Når vinteren kommer, vil plantene kommer til en slutt

Hvordan å vokse morning glory (ipomoea). Gjødsling og vanning.
Hvordan å vokse morning glory (ipomoea). Gjødsling og vanning.

Når vinteren kommer, vil plantene kommer til en slutt. Det er en syklus. På dette punktet, må du fjerne de døde morgen herligheter og forberede en ny bunke når våren kommer rundt hjørnet.