E2r

Hvordan å vokse fersken trær fra frø


Saftig og deilig, fersken er de søteste, mest delikate fruktene av sommeren. De er svært allsidige frukter som du kan bake inn i en pai, bruk som pålegg for kaker, tjene kjølt med is, lage syltetøy fra og om lag hundre forskjellige måter å nyte dem.

Fersken trær dyrket fra frø kan ta tre til fire år å vokse fra frøplante til et fruktbærende tre. Med litt tålmodighet, litt kunnskap og noen få grunnleggende hagearbeid tips, kan du vokse en fersken treet fra frø i din egen bakgård.

Her er noen tips om voksende fersken trær fra frø:

Hvordan å vokse fersken trær fra frø. Ulike metoder for å vokse fra frø.
Hvordan å vokse fersken trær fra frø. Ulike metoder for å vokse fra frø.

  • Samle gropene. Dette er den morsomme delen av voksende fersken treet, å få hele familien til å samle fersken groper. Ta dem til fersken frukthager og har alle samle så mye fersken groper som mulig, så ikke alle fersken frø er forsvarlig å vokse inn i trær. Selvfølgelig kan du kjøpe fersken groper og frø fra bondens marked, men hvor er moroa i det?
  • Ta en temperatur. Vær oppmerksom på været i ditt område. Fersken treet seedlings stadig må vannes og jorda under dem holdes fuktig. Så hvis du plante dem i mer temperert, tørketrommel klima, må du kanskje å vanne dem oftere enn hvis du bor i kjøligere klima.

Ulike metoder for å vokse fra frø:

  • Lagdeling metode. Peach frø trenger å bli kaldt før de spirer, som er rare vurderer fersken er sommer frukter. Stratifisering er det tekniske navnet for denne prosessen. Samle dine frø i løpet av sommeren og lagre dem i kjøleskap til høsten når du kan plante dem. Velg en tomt i bakgården der du kan plante dem. Grave 4 tommers dype hull på rad og plassere frøene i dem. Avhengig av pH i jorda, kan det hende du trenger å mulch området også.
  • Spiring metoden. Hvis du bor i kjøligere, vinterlig klima, telle tre måneder før den siste frost dato. Markere denne datoen på kalenderen din. Ta en liten kopp eller potten og fyll den med potting jord eller kompost. Det er her dine fersken frø vil bo mens du venter ut på våren for å komme rundt. Ta frøene og legg dem i potter, vann jorda akkurat nok slik at de er fuktig og ikke klissete. Zippe potten i Ziploc poser og lagre dem i kjøleskapet til den datoen du merket i kalenderen kommer rundt. Med solen skinner sterkt og temperatur på 70 grader, ta potten ut og transplantere det til hagen din. Etter at du plante den i bakken, sørg for at det er godt mulched og vannet som fersken trær trenger fuktig, fuktig jord for å vokse inn riktige trær.


Hvis du har plantet fersken frø ordentlig bør du ha en fullt fungerende fersken treet i 3-4 år fra planting dem. Økende en fersken treet krever litt tålmodighet og nitid omsorg fra din side, men når disse trærne begynner å bære frukt, din tid, tålmodighet og selvkontroll vil bli godt belønnet med en saftig, søt fersken!