E2r

Hvordan å vokse en oregano plante

Forskjellen i smak mellom frisk oregano og butikk-kjøpte tørket variasjon er som natt og dag. Fersk oregano legger et løft av smaken som bare ikke kan slå. Ofte funnet i tomat-baserte retter, er det et fast innslag på italiensk og middelhavsmat. Som mange urter, er det lett å vokse enten i hagen eller innendørs, fra små planter eller fra frø.

Hvordan å vokse en oregano plante. Hvis du plante frø for dyrking urter.
Hvordan å vokse en oregano plante. Hvis du plante frø for dyrking urter.

Hvordan å vokse oregano:

  1. Hvis du plante frø for dyrking urter, kan du starte dem innendørs i små frø potter et par uker før den siste frost i vinter. Bare strø frøene i jord uten å dekke dem og gi dem en god tåke av vann. La dem sitte i et solfylt vindu før de spire, omtrent fem til syv dager.
  2. Transplantasjon oregano planter du har startet fra frø, eller de du kjøper fra en barnehage, på våren etter at risikoen for frost er over. Disse plantene kan dyrkes i utendørs containere eller transplantert inn i hagen din.
  3. Plant oregano i full sol og godt drenert jord, ca ti til tolv inches fra hverandre. Disse urtene har ikke noe imot en tørr jord, og vil faktisk tilpasse seg de fleste planting forhold så lenge de får mye sol. Vann dine oregano planter bare under svært tørre perioder.
  4. Når det vokser planter som urter, trenger du ikke å legge noen gjødsel, kompost eller mulch. Gjødsel er faktisk skadelig for smaken av urten.
  5. Som plantene begynner å blomstre, klemme ut blomsterknopper. Dette vil tillate plantene til å vokse litt buskete og gi optimal smak. Plantene kan vokse ganske bredt som de kryper langs bakken, så skalere bladene og stilkene tilbake etter behov.
  6. Når plantene nå omtrent fire inches høy og har minst et dusin blader, kan du begynne å høste bladene til å bruke i matlagingen din. Du kan kutte ned hele anlegget når det er omtrent seks inches høy til å bruke bladene, den oregano anlegget vil begynne å vokse igjen, blomst, og produserer flere blader.
  7. Plukk ditt oregano blader i morgen, like etter at duggen har tørket på bladene. Når solen begynner å varme opp bladene, begynner de å miste oljer som gir smak og aroma.
  8. Etter høsting, finhakk bladene for bruk i matlaging, eller lagre dem hele i plastposer i kjøleskapet eller fryseren. Oregano blader kan også tørkes for lengre lagring.
  9. På slutten av vekstsesongen, kuttet ned plantene dine og dekke området med mulch. De bør varer alt fra to til fire år, og da vil de begynne å få woody og må skiftes ut. Annet enn å erstatte plantene hver årene, vokser oregano kunne ikke være enklere!