E2r

Hvordan å rydde opp spy på en madrass

Rydder opp spy på en madrass er aldri morsomt

Rydder opp spy på en madrass er aldri moro. Det kan være kvalmende med sin frastøtende lukt og motbydelig utseende. Og likevel, noen har fått til å gjøre jobben. Hvis du ikke rengjør madrassen på en gang når det blir tilsølt med oppkast, vil sengen absorbere lukt og flekker. Hva du ikke vil skal skje er at oppkastet å klamre seg til madrassen. Derfor rense den opp umiddelbart er nødvendig. Her er noen tips for deg å følge i å rydde opp spy på en madrass:

  • Bruk disse materialene i å rydde opp spy på en seng: natron, flytende vaskemiddel, bomull klut eller pusseklut, gummihansker, skrape, forkle, plastpose og støv pan.
  • Forberede alle materialer. Kjøp de som ikke er tilgjengelige i ditt hjem. Vask og tørk støv-pan hvis den har vært brukt i tidligere rengjøringsoppgaver.
  • Sett på forkle og bind det fast på ryggen. Ha på hansker og ansiktsmaske for beskyttelse, spesielt når oppkast kommer fra en syk person. Bruk vernebriller eller briller også hvis den personen som spydde er syk med en svært smittsom og dødelig sykdom som svineinfluensa, meningococcemia, tuberkulose og så videre.
  • Hold skrape med den ene hånden og den rene støv panne med den andre. Skrap spy i støvet pan. Sørg for at du skraper hver partikkel godt å virkelig bli kvitt skitt.
  • Plasser spy i plastposen og lukk den. Kast søppel i søppelkassen.
  • Fjerne arkene ved å trekke dem fra sidene og samle dem mot midten. Bringe dem til vaskemaskin og vask i varmt vann og mild flytende vaskemiddel. Air dem tørke ute hvis været er fint. Ellers, tørke dem i tørketrommel ved å sette luften til varmere temperatur.
  • Inspiser skitne området i madrassen. Spre en cupful av natron (eller mer, avhengig av hvor stor oppkast spot er) over det. La den stå der i ca tretti minutter, slik at natron vil kunne absorbere lukten av oppkast. Deretter sette to spiseskjeer flytende vaskemiddel i rengjøring fille og bruke den i tørke av natron fra madrassen. Gjenta om nødvendig.
  • Hell flytende vaskemiddel direkte over sengen hvis madrassen har absorbert spy. La rengjøringsmiddelet bli der i ca to timer før tørke den av. Hvis lukten er så ille at ingen mengde rensing vil fjerne lukt, hell en betydelig mengde alkohol på skitten spot og la tørke i noen dager før du sover på sengen.
  • Ta ut madrassen lufttørke. Lufting er en av de mest effektive middel for desinfisering og tørking madrasser. Det hjelper også på å drepe molds og mugg som kan ha vokst inni.
  • Spray parfyme på sengen, med fokus på det skitne området. Når sengen er allerede tørr og ren (sans lukten av oppkast, selvfølgelig) - dekker det igjen med ark og dundyner så det vil være klar til bruk neste gang.

Hvordan å rydde opp spy på en madrass. Forberede alle materialer.
Hvordan å rydde opp spy på en madrass. Forberede alle materialer.

Komme spy på en madrass uunngåelig til tider, spesielt når du har en syk person i huset. Babyer også kaste når overfed. For å spare deg fra den skitne jobben med å rydde opp spy hele tiden, hindre at det skjer ved å være på vakt hele tiden når du kjenner noen i familien kan gjøre det. Derfor, når du tar vare på en syk person, alltid ha en pan nærheten slik at han kan bruke den når han kaster. Som med babyer, dekke madrassen med gummi ark for beskyttelse.