E2r

Hvordan å pode kameliaer

Camellia er en type planter som blomster vakkert

Camellia er en type planter som blomstrer vakkert. Den er oppkalt etter George Joseph Kamel, en jesuitt botaniker som oppdaget denne slekten mens han jobbet på Filippinene. Det har over 250 arter og er stort sett funnet i Sør-og Øst-Asia. Generelt, disse plantene inconspicuously vokser i klynger av grønne busker med sporadiske små trær. Camellia bladene er blanke og er 3-17 centimeter i lengden. Den produserer flotte blomster, som vanligvis stor (som strekker seg 1-12 centimeter i diameter og består av fem på ni petals) og blatant for det blotte øye. Den har en rekke farger, for det meste i rosa til rødt og vokser i fuktig jord som det krever mye vann for å overleve. Vokser det fra et frø ville ta opp til seks år før det gir deg blomster. Den gode nyheten er at det er visse metoder som du kan gjøre for å sikre at det blomstrer i en kortere tidsrom, vanligvis et år eller to. Pode er den vanligste teknikken som du klippe det fra en eksisterende rot og plant den. Les videre for å lære mer om hvordan å pode Kameliaer.

  1. Den perfekte rot anlegget. Det er avgjørende at du velger riktig root plante som er sterk nok til å håndtere pode. Ved valg, være sikker på at anlegget har en diameter på minst en tomme. Skjær forsiktig en av grenene. Sørg for at det er rundt fem inches fra bakken.
  2. Den perfekte kutt. Ved hjelp av en meget skarp kniv, gjør et vertikalt kutt på toppen av den grenen av den valgte root anlegget. Det bør være minst to-tommers dyp. Hvis du har vanskeligheter med snittet, banke forsiktig på baksiden av kniven din ved hjelp av en gummi hammer.
  3. Giveren. Det er nå på tide å velge Camellia. Sørg for at den har tre friske blader, har mer enn én knopp og det bør være flere inches lang. Ved bruk av samme skarp kniv skjære bunnen av grenen. Nøye forme den på en slik måte at den kan passe perfekt radert grenen av roten anlegget (liksom som formen av en flat skrutrekker). Kilen skal være tynn og en tomme lang.
  4. Koble det sammen. Koble de to sammen ved forsiktig å sette Camellia inn i roten anlegget. Fast feste det ved tett pakke den med en elektrisk tape.
  5. Hold det lyssky og fuktig. Knyt en plastpose over nylig podet plante og holde den ut fra direkte sollys i to måneder. Hvis du ser sterke og tykke grener som danner ut fra krysset, kan du fjerne plastposen. Det bør vokse minst 20-30 inches for den første sesongen. Gjødsle det og vanne det hele tiden.

Det du har det

Hvordan å pode kameliaer. Den perfekte rot anlegget.
Hvordan å pode kameliaer. Den perfekte rot anlegget.

Det du har det! Bare følg nøye disse trinnene for å sikre at du vil få pene blomster umiddelbart. Det kan sikkert gjøre hagen vakker og utrolig rik på farger. Men sørg for at du alltid er forsiktig når du følger disse trinnene. En Camellia anlegget er ganske delikat, og det er behov for en kjærlig berøring å gjøre det vokse. Det er viktig at du konsekvent dusj det i store mengder vann hver dag. Dette er slik at du kan hindre at den tørker ut. Nå satt på hagen din lue og begynne pode veien til suksess. Lykke til og ha det gøy!