E2r

Hvordan å opprettholde en dam av sesongen

Ah, hagen dammen, det lille stykke av himmelen som du kan integrere i ryggen eller front yard hage. Ja, vil dette lille fantastisk stykke estetisk skjønnhet make enhver hage ser rolige og naturskjønne under blomstrende sesongene av våren og sommeren. Mens dammen kan være på sitt beste i løpet av disse to sesongene, det virkelig betyr ikke at du ikke kan nyte det i løpet av høsten og vinteren. Når det er sagt her er noen raske tips om hvordan du gjør din dam full av liv hele året.

  • Våren. Løpet av denne sesongen, er du fri til å legge fisk og mate dem deretter. Samtidig, vil du definitivt ønsker å sjekke opp på alle elektriske apparater i vannet som filtre, pumper og ovner. Dette betyr at du bør også rengjøre dem opp siden det er meget mulig at mange av molds og mugg har bygget opp i løpet av vinteren. Sørg for at de jobber opp til spesifikasjonene. Når de er ferdig, kan du gå videre til hagearbeid. Sjekk på liljer og andre vannplanter for å se om de fortsatt er i live. Om nødvendig, plante nye for å erstatte de som har dødd. Dette er den perfekte sesongen for planting, som vil innebære gjødsling både gamle og nye vannplanter.
  • Sommer. Som våren blekner i sommer, må du gjøre mye mer ting som mer planting og mer fôring. Videre må du sjekke på vannet i dammen. Siden sommeren varme kan fordampe vannet i dammen, vil du ønsker å sikre at vannivået er opp til spesifikasjonene. Tendensen er at om sommeren, vil vannivået dip ca 2-3 inches. Samtidig, sørg for at vannet er fritt for ugress ved raking det ut. På dette punktet, kan du ha blomster falming og på denne tiden, vil de formere seg. Hvis du vil ha dem, så la dem være. Hvis ikke, så deadhead.
  • Falle. Når denne sesongen kommer til lys, bør du opprettholde ditt vanlige fôring tidsplan for dine fisker. De fleste av dem vil trolig fortsatt være aktiv. Sjekk på varmeren så godt for å sikre at det fungerer når vinteren setter inn med hensyn til planter, vil du ønsker å deadhead de gamle blomst hoder samt fjerne alle planter som ikke vær vinteren. Overføre dem til en pott og lagre dem inne i huset. Siden høsten er sesongen når bladene faller naturlig, vil du definitivt ønsker å plassere noen form for netting på toppen av dammen for å hindre at bladene fra dekker sin helhet.
  • Vinteren. Når de første frost renner nedover, vil du nå måtte avstå fra fôring fiskene, som de vil bli hibernating for sesongen. Planting bør stoppe så godt siden du burde ha gjort alle de nødvendige forholdsregler i løpet av høsten for eksempel overføring planter som ikke kan overleve vinteren. På denne tiden, bør ovnen gjøre sitt arbeid og holde ville dyr i dammen hyggelig og varm, nok til å få dem gjennom den harde kalde av sesongen.


Hvordan å opprettholde en dam av sesongen. Våren.
Hvordan å opprettholde en dam av sesongen. Våren.

Med disse tipsene, bør du være i stand til å ha en sunn dam hele året.