E2r

Hvordan å male tremøbler med en blank finish

Male over dine tre møbler er en måte å gi en annen leieavtale på livet til ellers gamle møbler. Avhengig av stilen i hjemmet ditt, kan det være lurt å ha møbler som er lakkert, med tre korn blir uttalt. Eller vil du kanskje malte møbler, som kommer i forskjellige teksturer-matt og blank.

Hvordan å male tremøbler med en blank finish. Prepping og rengjøring av møbler.
Hvordan å male tremøbler med en blank finish. Prepping og rengjøring av møbler.

Maleri tremøbler med en blank finish er en stort sett grei affære dersom overflaten ikke er glanset i første omgang. Imidlertid ville hvis møblene er lakkert eller glanset, halvparten av jobben innebærer prepping overflaten for maling og glatter.

Dette trenger du:

  • Primer
  • Maling
  • Varnish
  • Polyuretan sealer
  • Sandpapir
  • Rengjøringsmidler
  • Arbeidsklær
  • Avis, plast ark, maskeringstape

Prepping og rengjøring av møbler

Prepping og rengjøring av møbler. Den første oppgaven er å forberede overflaten for å godta den nye maling jobb. Bruk en middels grad av sandpapir (60 til 100 grit vil gjøre) på overflaten av møbler, for å gjøre overflaten ru. Hvis det er eksisterende maling eller lakk, må du kanskje strippe denne off for bedre etterlevelse. Fylle eventuelle spikerhull eller bulker med tre kitt.

Deretter rengjør overflaten av møblene med en myk klut, og pass på at du har fjernet alt støv fra sliping.

Påfør primer

Påfør primer. Med en pensel eller maling sprayer, påføre første strøk med primer, bruke lange, raske slag for et tynt lag. La primeren tørke i ca fire timer (eller avhengig av produsent spesifikasjon). Påfør et andre strøk med primer. Du blir nødt til å forlate denne natten for å tørke helt.

Prepping og rengjøring av møbler. Påfør sealer eller lakk.
Prepping og rengjøring av møbler. Påfør sealer eller lakk.

Hvis du skal bruke den samme sprøyten for malingen, skyll det ut og tørke helt rett etter grunning.

Påfør malingen

Påfør malingen. Bruke pensel eller maling sprayer, gjelder det første laget av farge maling. Bruk lange og raske tak, for et tynt, glatt belegg. La fargen strøk tørke i omtrent fire timer. Påfør et andre lag, og la dette tørke over natten. For best resultat, må du kanskje la hvert lag tørke over natten.

Påfør sealer eller lakk

Påfør sealer eller lakk. Du har to måter å snu ferdig til en blank en. Først, kan du bruke lakk gjennom lag med maling. Påfør første strøk med pensel eller spray maling, og la tørke fra fire til 24 timer. Du må da sand denne første laget med en glatt sandpapir (over 200 grit), for en glatt overflate. Deretter rydde opp i møbler, og påfør et lag med lakk.

Alternativt kan du bruke polyuretan sealer

Alternativt kan du bruke polyuretan sealer. Spray eller male dette på å bruke lange, raske strøk. La første strøk tørke, og påfør et andre lag.

Noen sikkerhetsinstrukser. Husk å bruke sikkerhetsregler når du arbeider med maling, lakk og polyuretan fugemasse. Arbeid i et rom med god ventilasjon og bære en maske. Du må også bruke verneutstyr, for eksempel kjeledresser og en lue, så du vil ikke ødelegge håret og klærne. Hvis du arbeider innendørs, og hvis møbler har trukket deler, må du dekke disse med plast ark eller avis holdt fast ved maskeringstape.

Maleri møbler med en blank finish er en måte å legge til noen stil til interiøret. Gjort riktig, vil dette slå møbler inn aksent stykker. Ikke bare det-forsegling maling med lakk eller polyuretan sealer vil beskytte finish og gjøre det vare lenger.