E2r

Hvordan å holde gresset sunt

Sunn gress er ikke bare en sommer prosjekt, men snarere et år rundt prosessen. Ta noen enkle trinn i løpet av våren, sommeren og høsten kan føre til en vakker plen.

I de tidlige vårmånedene er det viktig å rake opp eventuelle gjenværende avfall som dødt gress blader kvister etc. Blader og overdreven tekke kan forhindre fuktighet, næringsstoffer og nye frø fra å nå jorda. For å sikre sunn gress i løpet av sommermånedene vil du også ønsker å bruke en slow-release gjødsel.

Hvordan å holde gresset sunt. Når klippe plenen la gresset minst 2-3 inches tall.
Hvordan å holde gresset sunt. Når klippe plenen la gresset minst 2-3 inches tall.

I slutten av våren vurdere å re-seeding plenen for å fylle ut bare flekker og tykkere gress. Før såing er det en god idé å lufte, gjør dette trinnet såkorn og gjødsel for å trenge inn i bakken som resulterer i en sunnere plen. Før du velger din gressfrø ta en titt rundt plenen din, har du store skyggefulle områder eller er hagen din stort sett sol? Gressfrø er vanligvis en blanding, noen vokser bedre i skyggen mens andre krever direkte sollys. Velg den som passer best til dine behov.

Det er også viktig å bruke riktig utvalg av frø for din klimasone. Selv om det finnes mange varianter av frø tilgjengelig er det i utgangspunktet to typer, varmt klima og kjølig klima. Hvis du er usikker på hvilken type gress gror godt i ditt område spør megler på din favoritt plen og hage butikk.

Når klippe plenen la gresset minst 2-3 inches tall

Når klippe plenen la gresset minst 2-3 inches høy, tillate en ekstra halv tomme under varme tørre perioder. Sørg for at bladet er skarpt for å sikre en ren skjære selv. Det er ikke nødvendig å bag opp gresset hvis du klipper ofte slik at bare korte gresset, faktisk klipping inneholder essensielle næringsstoffer som skal bidra til å fremme helsen til gress.

Fall er en god tid til frø og gjødsle igjen.
Fall er en god tid til frø og gjødsle igjen.

I sommermånedene plenen vil kreve et gjennomsnitt på én tomme av vann per uke for å holde seg friske. Hvis du ikke mottar konsekvent nedbør vil det være best å vanne tungt en gang i uken som apposed til lite daglig vanning. Lite vanning vil resultere i grunt root vekst og mindre motstandsdyktig mot tørke gress. Dette er også en god tid for å søke en ny runde av slow release gjødsel. Pass på å bruke kun slow release gjødsel i sommermånedene for å unngå "brenne" gresset. Hvis ugress eller insekt har blitt et problem det er gjødsel som inneholder luke og / eller skadedyrbekjempelse. Hvis du bruker ugrasbekjempelse vente minst seks uker etter såing for å unngå å drepe du nylig plantet gress.

Fall er en god tid til frø og gjødsle igjen

Fall er en god tid til frø og gjødsle en gang. I de fleste tilfeller frøene vil ha optimale vekstforhold for å få en god sunn start. Gjødsling i høst bidrar til å støtte god root helse fører også mye sunnere gress om våren.