E2r

Hvordan å grave en blomst seng

Hver stor hage bør ha et blomsterbed

Hver stor hage bør ha et blomsterbed. Imidlertid grave et blomsterbed er ikke så enkelt som å grave et hull i jorden. Det innebærer noen nøye planlegging for å sikre at det blir gjort riktig. En god blomsterbed vil bli bidrar til voksende sterke vakre blomster fri for ugress. Det er lett å gjøre med de riktige verktøyene. Her er hva du trenger å vite om hvordan å grave et blomsterbed.

  • Velg området i hagen. Velg et sted der du ønsker å ha et blomsterbed. De fleste blomstene elsker morgensol, så finn et område som får en generøs mengde sollys på dagtid. Tenk også utsikt over hagen fra innsiden av hjemmet. Det kan være lurt å plassere blomsterbed der du kan se det fra ditt kjøkken eller spisestue vinduet. Også vurdere hvilken type jord du har i hagen din. Det kan være mer fornuftig å kjøpe sekker med fruktbar jord istedenfor å bruke en som er i din hage. God jord vil sikre god vekst.
  • Klargjøre området. Nå som du har valgt hvor du vil du er din blomsterbed, er det på tide å få plassen klar. Fjern alt av gress og ugress hvor du vil plassere blomsterbed. Trekk ut alle røttene for å sikre at det vil være noen fremtid gjenvekst. Hvis du finner steiner og torv, ta dem ut også.
  • Grave området. Etter at du har fjernet gress og ugress, gjør et dypt hull, ca to meter dyp. Sørg for at du graver jevnt og du ikke overskrider omkretsen du har bestemt deg for blomsterbed din. Når du graver, vil du være i stand til å bedre avgjøre type og kvalitet av jord i hagen din. Hvis du ikke vet hvordan du skal fortelle, kan du kjøpe en jord testing kit. Når du er ferdig digger, dekke plassen med noen papp. Dette vil bidra til å drepe noen andre luker igjen i jorda. La den være alene i fire dager.
  • Plasser kompost. Etter fire-fem dager, fjern papp du har plassert på bakken. Ta bort eventuelle andre døde røtter og ugress du finner. Nå som området er klart, legger litt kompost på toppen. Dette vil bidra til å klargjøre området for planting. Bland i jorda du vil bruke. Sørg for at du blande kompost og jord godt for jevn fordeling av næringsstoffer på bakken. Du må kanskje grave videre ned, avhengig av hvilken type planter du vil plassere på blomsterbed. Hvis du plante stauder, trenger din base for å utvide minst to meter fra toppen. Andre typer planter vil gjøre det bra på omtrent atten inches. Når du har plassert jorda riktig, rake toppen for å fjerne store klumper og steiner.
  • Stjerners planting. Plasser plantene på jorda. Forholdene til rette slik at det er god plass til å vokse. Bestem om du ønsker å plante ettårige eller stauder.
  • Bygg en ramme. Noen gartnere velger å bygge et gjerde eller ramme rundt blomsterbed. Dette er et spørsmål om personlig valg. Hvis du bestemmer deg for å plassere en ramme, kan du kjøpe noen pre-cut kanter fra en hage forsyning butikken.


Du kan enkelt bygge et blomsterbed i hagen din

Hvordan å grave en blomst seng. Velg området i hagen.
Hvordan å grave en blomst seng. Velg området i hagen.

Du kan enkelt bygge et blomsterbed i hagen din. Det tar bare noen få timer, og kan lett bli ferdig i en ettermiddag. Når du gjør en innsats for å bygge blomsterbed, vil du ha en plass for blomster i mange år framover.