E2r

Hvordan å forutsi tidlig og siste frost datoer

Hvis du er et hjem basert gartner, den første og siste frost dato er avgjørende, siden disse datoene vil hjelpe deg å avgjøre når du trenger for å beskytte dine planter og grønnsaker fra frostskader. Mens bestemme den første og siste frost dato er ikke en eksakt vitenskap, her er hvordan du kan forutsi med relativ sikkerhet når kulden vil falle.

  1. Fullmåne. Noen hevder at månen ikke har noen effekt på frost datoer, men mange erfarne gartnere mener at en fullmåne er en ganske nøyaktig tegn på at den første frosten snart komme. Sjekk for den gjennomsnittlige første frosten date i ditt område og vente på fullmånen. Den første frosten dato vil vanligvis kommer tre eller to dager fra første fullmåne som er nærmest datoen for den gjennomsnittlige frost dato. Merk dagene når frosten er forventet å komme og være sikker på at plantene er utarbeidet av da.
  2. Temperatur. Konsultere værmeldingen og sjekke om temperaturen kommer til å falle under 30 grader helst snart. Vanligvis vil frost begynne å påvirke plantene når temperaturen når 30 grader. Husk, uansett hvem, at området der du bor kan avgjøre frost også. Svært høye og svært lave områder har større sjanse for å få frost i stedet for områder i midten bakken. Bortsett fra området, husk at frost kan også oppstå hvis jorda er under 30 grader, selv om luften er høyere enn 30 grader.
  3. Skydekke. En annen måte å forutsi når frosten kommer, er ved å sjekke ut stemningen. Hvis det er en tykk sky blanketing ditt område, sjansene for frost er lavere. Noen mennesker forbinder skyer med kulden, men i virkeligheten skyer holde varmen rømmer. Når himmelen er klar, vil varmen spre lettere og vil bringe frost lettere.
  4. Winds. Hvis luften er fortsatt, sjansene for en frost er størst. Sterk vind, på den annen side, kan også være dårlig for plantene dine, siden de raske vind kan løsne fuktighet i plantene og gjøre dem mer utsatt for frostskader. En svak vind, på den annen side, vil hindre fuktighet fra å unnslippe plantene men vil også holde frost danner seg på overflaten av plantene. Fuktigheten i luften bør også vurderes når man skal avgjøre når frosten kommer. Tørr luft gjør det lettere for frost til fra, mens fuktig luft vanligvis hindrer frost. Dersom det er svært kaldt, kan imidlertid fuktigheten i luften krystallisere inn i et tykt lag av frost på plantene.

Når du har bestemt frost datoer

Hvordan å forutsi tidlig og siste frost datoer. Når du har bestemt frost datoer.
Hvordan å forutsi tidlig og siste frost datoer. Når du har bestemt frost datoer.

Når du har bestemt frost datoer, sørg for å vanne plantene dine. Dette vil holde plantene hydrert gjennom frost, hvorunder plantene ikke vil være i stand til å absorbere noe vann. Du bør også dekke plantene med avisen for å holde varmen i bladene og stilkene fra spredendedesign for raskt.