E2r

Hvordan å forberede en økologisk grønnsakshage

Vil du være sunn og å spare penger på samme tid

Vil du være sunn og å spare penger på samme tid? En av de beste måtene du kan målrette begge disse målene er ved å dyrke din egen økologisk grønnsakshage. Det har blitt anslått at for hver 40€ du investere i voksende dine egne grønnsaker, vil du høste om 525€ verdt av mat. I tillegg har du sannsynligvis ikke vil være i stand til å nyte ferskere råvarer enn de du vokser rett i din egen bakgård. Vellykket fatt på dette prosjektet handler om å starte med en plan, og blir begått mot bærer det gjennom.

Hvordan å forberede en økologisk grønnsakshage. Vet hva grønnsaker trenger for å vokse.
Hvordan å forberede en økologisk grønnsakshage. Vet hva grønnsaker trenger for å vokse.

  • Vet hva grønnsaker trenger for å vokse I enkleste form, her er kravene for grønnsaker til å blomstre:. Ca 8 til 10 timer med sollys, vann, gjødsel, sunn jord, og konstant og riktig stell og vedlikehold.
  • Bruk naturlig kompost. Før du begynner å plante grønnsaker, forberede jorda for å gjøre det sunt og mer næringsrikt. Hvis du ønsker å vokse hagen din organisk, bør du holde deg til naturlig kompost materialer. Noen naturgjødsel du kan bruke er følgende: fersk kylling gjødsel (svært høy i nitrogen, gjelder det fire uker før du begynner å plante), kugjødsel, kylling gjødsel pellets, og tang.
  • Vet hva grønnsaker å plante. Hva grønnsaker er mest kostnadseffektivt å vokse på din egen hage vil avhenge meste på hvor du bor. Sjekk ut dette med din lokale planteskole eller med erfarne gartnere og vegetabilske dyrkere i ditt område. Her er noen av de avlinger som er enklest og billigst å vokse og opprettholde: vine grønnsaker som agurk og squash, salat, urter, og paprika. Det er særlig avlinger, men som er best overlatt til fagfolk, og disse inkluderer følgende: gulrøtter, asparges, poteter, selleri, og hvete. Disse er beryktet for å være "kresen" om vekstforhold og krever mye omsorg og oppmerksomhet.
  • Kombiner grønnsaker. Det er noen planter som, når de er plantet sammen, har en tendens til å trives uforklarlig mer eller smaker bedre enn om de var bare plantet alene. Noen kombinasjoner du kan prøve inkludere følgende: klatring bønner, squash og mais, løk med sommer savory og kamille, og salat, med brokkoli, agurk, reddik, jordbær og rødbeter.
  • Velg et godt øye. Kontroller at tomten der du vil vokse din grønnsakshage har tilgang til minst åtte timer med sollys. Hvis du ikke har nok plass i hagen din for en hage, vurdere dyrke grønnsaker i beholdere. Sjekk ut denne artikkelen for noen nyttige tips om container planting.
  • Bruk naturlige plantevernmidler. Hvis du spiser kommersielt dyrket grønnsaker, er sjansen stor for at du ville være ved et uhell inntak noen spor av skadelige kjemikalier som brukes som plantevernmidler. Hvis du er gartneren, men kan du være sikker på at produkter er fri for disse plantevernmidler. Hold deg til naturlige insektfordrivere som sitrongress anlegg (som fraråder mosquitoes); hvitløk anlegget (som frastøter boremaskiner fra frukttrær), og selv dame bugs (som voraciously spiser små, invasive hage skadedyr).


Forbereder en økologisk grønnsakshage vil sikkert ta mye krefter og tid på din del, men anser det tid godt brukt hvis du er i stand til å nyte besparelser og helse som voksende dine egne grønnsaker vil score for deg.