E2r

Hvordan å dyrke blåbær

Blåbær alltid topp listene over mest sunn frukt å spise, fordi de er en rik kilde til kreft-bekjempelse antioksidanter. Hvis du er interessert i voksende blåbær rett i din egen bakgård, les videre for noen praktiske retningslinjer for å hjelpe deg ut:

Hvordan å dyrke blåbær. Finn ut om klimaet er gjennomførbart for dyrking av blåbær.
Hvordan å dyrke blåbær. Finn ut om klimaet er gjennomførbart for dyrking av blåbær.

  • Finn ut om klimaet er gjennomførbart for dyrking av blåbær. Husk dette: når det kommer til voksende frukt planter, de er rett og slett enkelt å ta vare på hvis de lever i riktig klima. Ellers er det bare bortkastet tid å forsøke å dyrke dem. I tilfelle av blåbær, er de best dyrkes i kjølige områder som i USDA klima områder 4-11. Noen eksempler på stater som er berømt for sine blåbær er Minnesota, Maine og Wisconsin. Det finnes mange varianter imidlertid, som også kan vokse i klima så langt nord som sone 3. Ulike blåbær varianter er generelt klassifisert som highbush, halv-høye blåbær, lowbush, og rabbiteye. Spør på din lokale planteskole eller hage forsyning butikken for de varianter som er best for din sone.
  • Vet å velge blåbær. Kjøp kun fra anerkjente profesjonelle dyrkere, og velg de som er garantert parasitt og sopp-free. Den beste måten er å kjøpe en blåbær busk som er dyrket fra vevet, og som er etablert i en gallon kan. Det bør også være eldre enn tre år gammel.
  • Kjenner de grunnleggende kravene i blåbær. Blåbær som jord som har en loamy mix (sandholdig leirjord, eller med noen leire), og de som har en pH på 4,5. Få din jord sjekket for å se om den har riktig pH. Hvis den ikke gjør det, vil du trenger å gjøre noen jordbearbeiding å justere den.
  • Fordi blåbær har grunne rotsystemer, har de en tendens til å like mye vann, og de ​​trenger minst en til to inches vann hver uke. Dette bør gis konsekvent, som de er svært følsomme for svingninger i vannstand. De bør også gis regnvann snarere enn vann.
  • Blåbær er hardføre og kan trives selv i kalde temperaturer, men vet at de er utsatt for skader hvis de blir utsatt for temperaturer lavere enn -20 Fahrenheit.
  • Vet hvordan å plante blåbær. Grav et hull som er 18 inches dyp og 18 inches bred. Kombiner torvmose (1 kubikkfot) med litt jord og plassere den i hullet til ca 4 inches fra overflaten. Sett i blåbær anlegget og satt i litt mer av torv moss-jord blandingen, ta vare å konsentrere seg om blåbær rotsystem. Sørg også for at rotsystemet er spredt ut under bakken. Etter planting blåbær, laget i sagflis, bark eller flis til ca 4 inches tykk - dette ville tjene som mulch. Bioklipp er viktig for å sikre helsen til anlegget.
  • Hvis du skal plante mer enn én, sørg for at de er plassert minst fem meter fra hverandre i rader som er 10 meter fra hverandre.
  • Vet hvordan de skal gjødsle blåbær. Ikke gjødsle blåbær på sitt første år, men det er godt å befrukte dem med Ammonium sulfat etterpå. Du kan gjødsle om våren, sommeren, og like før høsten.

Det du har det

Det du har det! Dette er noen av de grunnleggende retningslinjene for å huske når det vokser blåbær. Lykke til, og håper dette hjalp!